Veřejná zakázka: PAVILON V PARKU SACRÉ COEUR – DOHODA O ZMĚNĚ ZÁVAZKU ZE SMLOUVY O DÍLO Č. 0024/0/OPRI/22 ZE DNE 13. 07. 2022

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Zadáno
Zakázka byla zadána.
DBID: 1176
Systémové číslo: P23V00000054
Dle zákona: č. 134/2016 Sb.
Datum zahájení: 22.05.2023
Nabídku podat do: 31.05.2023 12:00

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: PAVILON V PARKU SACRÉ COEUR – DOHODA O ZMĚNĚ ZÁVAZKU ZE SMLOUVY O DÍLO Č. 0024/0/OPRI/22 ZE DNE 13. 07. 2022
  • Druh veřejné zakázky: Stavební práce

Stručný popis předmětu:
Předmětem plnění je realizace pěší komunikace ze žulové dlažby, instalace osvětlení podél komunikace a další práce uvedené ve výkresové dokumentaci potřebných dodatečných stavebních prací a slepém výkazu výměr.

Druh zadávacího řízení, předpokládaná hodnota

  • Druh řízení: jednací řízení bez uveřejnění
    Důvod použití jednacího řízení:
    Dodatečné stavební práce jsou vyvolány finálním stanoviskem vydaným OPP MHMP v roce 2023. Jako finální vrstva komunikace je předepsána žulová dlažba o rozměrech 6 x 6 x 10 cm a 6 x 6 x 6 cm. Dojde k prodloužení doby plnění o cca 3 měsíce a významnému navýšení celkové ceny díla, které by nebylo možné zhojit postupem dle § 222 ZZVZ. Uvedené stavební práce tvoří dílčí část plnění, jež nelze oddělit od původní realizace a tyto práce musí být dokončeny před kolaudací, kterou zajišťuje stávající zhotovitel.
    Realizací dokončení komunikací včetně osvětlení bude zasahováno do stávající stavby. Účastník provedl v trase komunikace vrstvu mezerovitého betonu. Při realizaci finálních vrstev komunikací bude do této části stavebně zasáhnuto. Zhotovitel bude také instalovat pásové plechy, které zasahují do této vrstvy. Bude nezbytné realizovat další výkopové práce na stávajícím staveništi. Dále pro budoucí závlahy je nezbytné realizovat kabelové rozvody. V rámci realizace komunikací je v dodávce i dodávka a montáž sloupkových svítidel pro osvětlení chodníků. Svítidla se připojují na rozvody, které již instaloval účastník a budou ovládána společným řídícím systémem, který již dodává účastník. Zadavatel musí zajistit plnou funkčnost tak, aby po dokončení stavby byly splněny požadavky zejména památkářů.
    Z uzavřené smlouvy je účastník nositelem povinnosti zajistit vydání kladného kolaudačního rozhodnutí za celé dílo. Stav dvou dodavatelů smluvně na stejné úrovni k objednateli může celý proces zkomplikovat, kdyby měly připomínky dotčené orgány NPÚ nebo OPP MHMP k realizaci dlažby, nebo k požadovanému auditu osvětlení (světelné zkoušky).
    Bude-li provádět dodatečné stavební práce účastník, je předpoklad, že bude moci návazné dokončovací práce provádět současně s dlážděním po částech, čímž může být konečný termín zkrácen. Po dobu výstavby má zadavatel již smluvně zajištěného koordinátora BOZP a TDS. Při realizaci komunikací jiným zhotovitelem je předpoklad delší doby výstavby, a tedy zvýšených nákladů za koordinátora BOZP a TDS.
    Staveniště musí být do doby dokončení a provedení kolaudace oploceno. Delší dobou výstavby by vzrostli náklady za zařízení staveniště.
    Z důvodu dodržení záruky za jakost poskytnuté účastníkem je nezbytné, aby celou realizaci díla zabezpečil pouze původní zhotovitel (účastník).
    Kdyby realizovala chodníky jiná firma, tak by zadavatel musel staveniště od účastníka převzít a předat jej novému zhotoviteli a po dokončení komunikací jej předat opět účastníkovi. Je to technicky náročný proces, který s sebou přináší další více náklady pro zadavatele (ten by musel mimo jiné nechat proměřit instalované el. rozvody, aby měl jistotu, že nedošlo k poškození). Dále by zadavatel musel uzavřít pojistnou smlouvu na pojištění stávající stavby po dobu kdy staveniště nebude původního zhotovitele (účastníka).
  • Režim veřejné zakázky: podlimitní
  • Předpokládaná hodnota: neuvedena

Místo plnění

  • Praha

Zadavatel

  • Úřední název: Městská část Praha 5
  • IČO: 00063631
  • Poštovní adresa:
    Nám. 14. října 1381/4
    Praha 5, 150 22
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: 361699

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
prostřednictvím elektronického nástroje E-ZAK (https://zakazky.praha5.cz)

Kontakt

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy

Plnění smlouvy na základě veřejné zakázky